#مبادرة-#استفيد-#بوقتك “وزارة التربية والتعليم والتعليم الفنى”

من أهم النصائح اللى ممكن تفيدنا هى أن نتداول المعلومة الصحيحة. المعلومة الصحيحة معناها المعلومة المستخرجة من مصادر موثوق منها مصادر لا تقبل عدم التصديق لأى خبر معلن عليها.
“وزارة التربية والتعليم والتعليم الفنى”
أوقات كتير بنبقى عايزين نوصل لمعلومات أو بدايات تقديم أو منح. طيب هل فى طرق امتحانات جديدة لأولادنا. اذا مثلا اتكلمنا عن موضوع تعليق الدراسة وقرارات سيادة وزيرالتربية التعليم. طيب حضرتك حتى ليك استفسار أو شكوى معينة طيب ازاى هاتقدمها أو هاتوصلها للمسئولين.
عارفين ان كل ده ممكن بكل بساطة…ايوة بكل بساطة عن طريق ما يسمى:
“البوابة الالكترونية و الموقع الالكترونى الرسمى لوزارة التربية والتعليم والتعليم الفنى”
الموقع الالكترونى ده من أهم المواقع التى تهم أبنائنا الطلاب وتهم أولياء الأمور وتهم أيضا فئة المعلمين. يوجد على هذا الموقع عدد من اللينكات (على فكرة لينكات معناها روابط يعنى أماكن موجودة على الانترنت فيها معلومات مكتوبة أو صور أو حتى ملفات مختلفة):
1. مركز معلومات وزارة التربية والتعليم: وفى خدمات أولياء الأمور وازاى نتواصل مع الوزارة وأحدث أخبار الوزارة.
2. بوابة المناهج وبوابة بنك المعرفة المصرى زبوابة التعليم الالكترونى.
3.الاستعلام عن أكواد الطلاب للمراحل الامتحانية المختلفة على مستوى الجمهورية: كل ولي أمر عليه الدخول لمعرفة كود ابنه ويحتفظ بيه عندما يتم طلبه لعمل الأبحاث المطلوبة وعلى فكرة الرقم القومي هتلاقيه في شهادة الميلاد.
3. بروتوكول التعامل والإجراءات الواجب اتخاذها مع حالات الأنفلونزا / التهاب الجهاز التنفسى الحاد (كورونا).
4.صندوق دعم وتمويل المشروعات.
5. جداول امتحانات ابناؤنا فى الداخل والخارج .
7.خدمات المواطنيين و مقترحات وشكاوي التعليم.
طيب هل ده بس الموقع اللى أقدر ألاقى فيه بيانات من وزارة التربية والتعليم والتعليم الفنى؟
أكيد لا ، الوزارة ليها أماكن آخرى على منصات أو صفحات التواصل الاجتماعى (Social Media) اللى بنسميها السوشيال ميديا.
الصفحة الرسمية لوزارة التربية والتعليم والتعليم الفنى على الفيس بوك
القناة الرسمية لوزارة التربية والتعليم والتعليم الفنى على اليوتيوب