#مبادرة-#استفيد-#بوقتك العزل المنزلى لحالات فيروس كورونا المستجد COVID-19

#مبادرة#استفيد#بوقتك

العزل المنزلى لحالات فيروس كورونا المستجد COVID-19

د. رانيا محمد كشك
أستاذ مساعد الميكروبيولوجى والمناعة وأخصائي مكافحة العدوى- كلية الطب-جامعة قناة السويس

امتى اعزل نفسي فى البيت؟

لو مفيش اعراض (مدة العزل هتكون ١٤ يوم) او عندى اعراض بسيطة ومش محتاج اروح المستشفى (مدة العزل ١٤ يوم بعد انتهاء الاعراض).

فى مواصفات معينه للبيت لازم تتوفر علشان احقق الغرض من العزل المنزلى وامنع انتقال العدوى بين افراد الاسرة وهى:

اولا . وجود غرفة مستقله للمريض .

ثانيا . الافضل حمام خاص بالمريض ولو الحمام مشترك نوفر فيه المطهرات اللازمة والمريض يلبس كمامة عند الخروج من الغرفة.

كيفية التعامل مع المريض المعزول بالمنزل ؟

بنحدد فرد من افراد الاسرة الاصحاء غير المسنين ولا يعانى من اى امراض مزمنه يضع الاكل والكمامات والمطهرات وما يحتاجه المريض على باب الغرفة ويطرق الباب ويمشى ممنوع دخوله غرفة المريض
المريض يستلم الاكل او المستلزمات بعد لبس الكمامة وغسل الايد او فركها بالكحول على حسب الغرفة بها حمام ولا لا .

جميع متعلقات المريض من كمامات مستعمله او مناديل ورقية يتم وضعها فى كيس مخصص بذلك وعند امتلاء الكيس لمنتصفه يقوم المريض بربطه باحكام
ضرورة الحرص على غسيل الايد جيدا لمدة ٣٠ ثانية.

حفظكم الله

#مبادرة#استفيد#بوقتك